We're the seekers...

Pembuka Kepada yang Ghaib

Latest News

Doa Penunduk Saidina Ali

Sunday, September 26, 2010 , Posted by Syed Abii at 7:57 PM

Doa Penunduk Saidina Ali
 
 Doa Penunduk Saidina Ali

Diriwayatkan dari Amirul mukminin Ali bin Abi Thalib (sa): Sesungguhnya orang yang membaca doa ini tujuh kali setiap hari sebelum matahari terbit, dan meniup ke enam arah, ia akan terjaga dari kejahatan musuh-musuhnya dan tidak terkena bahayanya, dan mereka tidak akan mampu menundukkannya:
Bismillahir Rahmanir Rahim

Allahumma shalli aala Muhammad wa ali Muhammad

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang

Ya Allah, sampaikan shalawat kepada Rasulullah dan keluarganya

Ya Allah, tundukkan padaku musuh-musuhku sebagaimana Kau tundukkan angin pada Sulaiman bin Dawud (as), lunakkan mereka padaku sebagaimana Kau lunakkan besi pada Dawud (as), hinakan mereka di hadapanku sebagaimana Kau hinakan Firaun di hadapan Musa (as), dan kalahkan mereka padaku sebagaimana Kau kalahkan Abu Jahal pada Muhammad saw dengan hak Kaf-ha-ya-`Ayn-shad Ha-mim-`Ayn-sin-qof; mereka tuli, bisu dan buta sehingga mereka tidak akan kembali; mereka tuli, bisu dan buta sehingga mereka tidak akan melihat; mereka tuli, bisu dan buta sehingga mereka tidak mampu berpikir; maka Allah melindungi kamu dari mereka, dan Dia Maha Mendengar dan Maha Mengetahui. Semoga Allah senantiasa mencurahkan shalawat kepada makhluk yang terbaik Muhammad dan seluruh keluarganya. Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang dengan kemuliaan Kaf-ha-ya-`Ayn-shod Ha-mim-`Ayn-sin-qof, tiada daya dan kekuatan kecuali dengan Allah Yang Maha Tinggi dan Maha Agung.

(Mujarrabat Imamiyah: 106)

p/s: Doa ini hamba ceduk daripada perkongsian sahabat hamba iaitu Abg Syed Johari. Insya'allah, apa yang baik, sama-samalah kita kongsikan.

Currently have 0 comments:

Leave a Reply

Post a Comment